Villa-keskusilmanvaihto

Villa-keskusilmanvaihto

Asutko omakotitalossa ja etsit liesituuletinta keskusilmanvaihtojärjestelmään? Fjäråskupanilla on useita malleja, joista valita.

Omakotitalon keskusilmanvaihto on hyvin yleinen ilmanvaihtojärjestelmä – erityisesti vanhemmista taloissa, mutta myös uudemmissa taloissa sekä huoneistoissa, missä tarvitaan sisäinen tuuletinmoottori liesituulettimeen.

Huoneistossa keskustuuletinmoottori on useimmiten sijoitettu maustehyllyyn/maustehyllyn taakse. Jos kiinteistössä on ns. “maustehyllykone”, kannattaa olla meihin yhteydessä sen varmistamiseksi, että kuvun ohjauselektroniikalle on riittävästi tilaa.

Keskusilmanvaihtojärjestelmä on suunniteltu siten, että keskustuuletinmoottori tyhjentää ilmaa keittiöstä, kylpyhuoneesta, wc:stä ja muista kosteista tiloista ympäri vuorokauden. Liesikuvussa on moottoroitu säätöpelti ja perusvirtausluukku sekä ohjaus keskustuuletinmoottorille. Ruoanlaiton yhteydessä liesikupu avaa säätöpellin ja lisää keskustuuletinmoottorin nopeutta.

Ohjausjärjestelmässä on sekä muuntajaohjaus perinteiselle AC-moottorille ja 1-10 V tasavirtaohjaus EC-moottorille. Sama ohjauselektroniikka voi myös ohjata useimpia vanhempia lämmönvaihdinjärjestelmiä.

Liesikuvussa on myös ajastintoiminto pakotettua märkätilan ilmanvaihtoa varten. Sitä pitäisi käyttää kostean ilman poistamiseen nopeasti kylpyhuoneesta suihkun/kylvyn jälkeen.

Liesituuletin, jossa on keskusilmanvaihto omakotitaloon, sopii sinulle, joka olet jo tyytyväinen keskustuulettimen imukapasiteettiin. Jos tämä ei toimi tyydyttävästi, suosittelemme päivittämään keskustuulettimen tai vakiojärjestelmämme, jossa on liesituulettimen sisäinen tuuletinmoottori.

Liesituulettimen/liesikuvun toimintaan vaikuttaa tietysti asennuskorkeus, mutta myös keskustuulettimen imukapasiteetti vaikuttaa liesikuvun toimintaan. Jos toiminta on ollut huono aiemmin, se ei parane siitä, että valitset uudemman liesituulettimen, jonka muotoilu on hienompi. Huonon toiminnan tapauksessa kannattaa harkita päivittämistä tehokkaampaan keskustuuletinmoottoriin, erottaa järjestelmät siten, että liesituulettimella on oma tuuletuskanava, tai varustaa liesituuletin apumoottorilla (kuten Assist- ja Assist Plus -tuuletinjärjestelmillämme).

Järjestelmä on saatavilla lähes kaikkiin malleihin, mutta Fjäråskupan suosittelee vain Villa-keskusilmanvaihtoa seinätuulettimiin, kalusteisiin asennettaviin tuotteisiin tai asennettaessa liesituuletin kaappiin.

Uutiskirje

Seuraa meitä saadaksesi inspiraatiota, tuoteuutisia ja paljon muuta.

Tuotekuvasto

Tilaa tai lue tuoteoppaamme täällä

TUOTEKUVASTO 2023 Tilaa

Fjäråskupan logo

© 2023 Fjäråskupan

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttäkokemuksen varmistamiseksi.

Lisätietoja